«Φωνή Λευτεριάς»

Η «Φωνή Λευτεριάς» είναι μια συλλογικότητα που συγκροτήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της περίπτωσης ομηρίας του Δ. Κουφοντίνα με την άρνηση από τη μεριά του κράτους (τυπικά του αρμόδιου συμβουλίου της φυλακής) χορήγησης άδειας αν ο σύντροφος δεν αποκηρύξει τις «κομμουνιστικές» και «επαναστατικές» του ιδέες, σύμφωνα με το επίσημο απορριπτικό έγγραφο του συμβουλίου.

Η διαχρονική αυτή επιμονή του υπουργείου όλα αυτά τα χρόνια για μια δήλωση μετανοίας, πλέον και ως επίσημη απαίτηση, καθιστά πια σαφή και ξεκάθαρη την φρονιματική αντιμετώπιση απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους δίνοντας έτσι όνομα και ιστορική συνέχεια στην ομηρία. Δεν είναι άλλη από την πάγια και ανοιχτή ξανά επιχείρηση εξόντωσης όσων αντιστέκονται καθώς και τιμωρία για όσους δεν υποτάσσονται και δεν αποκηρύσσουν. Μια τακτική που ειδικά αυτή η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά πρόθυμη να φτάσει στα άκρα. Από τη στιγμή που εκείνη πρόδωσε και υπέγραψε, δηλώσεις, μνημόνια, καταστροφή, πρέπει να το κάνει και κάθε άλλος.

Καταστολή του αγωνιζόμενου λαού, καταστρατήγηση των κατακτημένων δικαιωμάτων του. Αιχμή του δόρατος η υπόθεση ομηρίας του συντρόφου Δ. Κουφοντίνα. Συνέχεια του αγώνα για κάθε πολιτικό κρατούμενο.

Να ενώσουμε τις φωνές μας για την ελευθερία και για το δίκιο!