Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ντίνος Γιαγτζόγλου: Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ 
I. Οι αστικοδημοκρατικές εκτροπές είναι απλώς εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται. Η επίκληση της νομιμότητας και του «κράτους δικαίου»
συντηρεί την εικόνα της άδειας εξόδου στον κρατούμενο ως ευεργέτημα. Μια εικόνα που της έχει προσδώσει το Κράτος μέσω του σωφρονιστικού κώδικα, ώστε να τη χρησιμοποιεί ως μέσο πειθάρχησης, ενώ η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κατάκτηση έπειτα από σκληρούς αγώνες των κρατουμένων και ως κεκτημένο αγώνα πρέπει να περιφρουρηθεί σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο, η εν λόγω εκτροπή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ολοκληρωτικών πρωτοτυπιών της Δικαιοσύνης απέναντι στους αμετανόητους εχθρούς του καθεστώτος, καθώς φέρει μια «αύρα» ύψιστου θεσμικού κύρους, πλην δε υποχείριας και ύπουλης ατιμίας… 

II. Οι τρομολαγνικές και ψευδείς θεαματικές κατασκευές της κρατικής προπαγάνδας, από όπου και αν προέρχονται, πρέπει να θρυμματιστούν ως βιτρίνες ενός σαρκοβόρου συστήματος καταπίεσης και εκμετάλλευσης, που ζέχνει αλλοτρίωση μέχρι θανάτου, που τζογάρει στην άγνοια και στον φόβο της μάζας και εκδικείται όσους τον αψηφούν και του εναντιώνονται συνειδητά. Γιατί αυτή η προπαγάνδα έχει ως πρωτεύων στόχο να αποπροσανατολίσει, να διαστρεβλώσει και να παραχαράξει κίνητρα και επιλογές, ιστορίες και αγώνες των ανθρώπων που δεν συμβιβάστηκαν με την κοινωνική τάξη πραγμάτων της εποχής τους, που οπλίστηκαν απέναντι στην υποδούλωση και τον εξανδραποδισμό, που ονειρεύτηκαν με τα μάτια ανοιχτά και χάραξαν τη δική τους μοναδική τροχιά ανταρσίας σε έναν υπνωτισμένο κόσμο γεμάτο χάρες και προνόμια για τους λίγους και ισχυρούς, αλλά φρίκη, πόνο και θλίψη για τους πολλούς. 

III. Οι φιλοσοφικές αγκυλώσεις και τα στεγανά ιδεολογικής καθαρότητας ωχριούν μπροστά στην αίγλη της εξεγερμένης αξιοπρέπειας και τη συνεπή διαδρομή του πολιτικού κρατουμένου. Όμως σε τέτοιες περιστάσεις δεν αρμόζουν οι ανέξοδες φιλοφρονήσεις και τα μεγάλα λόγια. Η κοινή αναγνώριση του αγωνιστικού ήθους, που σφυρηλατείται μέσα στη φωτιά της μάχης ενάντια στην ασφυκτική κοινωνία του ελέγχου και της υποταγής, μάς φέρνει αναπόδραστα μπροστά σε ένα αποφασιστικό δίλημμα: Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ. 

Αλληλεγγύη με όλα τα μέσα στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα. 
Για την άμεση χορήγηση της τακτικής του άδειας και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στο συμβούλιο της φυλακής.

Γιαγτζόγλου Κωνσταντίνος
2/6/2018