Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Σχετικά με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη

Στις 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από την Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές έξω από το σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για τη χορήγηση αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους. Η Ν. Μπακογιάννη, αντιδρώντας σε αυτή τη συμβολική κίνηση, δήλωσε: “Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι αυτοί πρέπει να τηρούνται. Κανένας νόμος Παρασκευόπουλου δεν μπορεί να βγάλει τον κ. Κουφοντίνα από την φυλακή”.

Η μάσκες έπεσαν, λοιπόν. Πέραν του ότι το προβλεπόμενο δικαίωμα στην άδεια σκοπίμως συγχέεται με τον νόμο Παρασκευόπουλου, για να δημιουργηθεί ένα τεχνητό αρνητικό κλίμα διέγερσης συντηρητικών αντανακλαστικών, για την Ντόρα Μπακογιάννη “οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται” για όλους, πλην ενός: του Δημήτρη Κουφοντίνα! Αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για “σεβασμό της ανεξάρτητης δικαιοσύνης” δίνουν γραμμή σε εισαγγελείς και δικαστικά συμβούλια να δημιουργήσουν ένα ειδικό καθεστώς εξαίρεσης και αφαίρεσης δικαιωμάτων για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατούμενους. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, φυσικά. Γνωρίζαμε ήδη πως η “ανεξάρτητη” αστική δικαιοσύνη είναι άθυρμα ισχυρών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, που επεμβαίνουν απροκάλυπτα και κατευθύνουν τις αποφάσεις της. Με τη δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό.

Να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους!

- Άμεση χορήγηση άδειας στους συντρόφους Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά, για τους οποίους το κράτος ζητά δηλώσεις μετάνοιας και υποταγής.

- Άμεση χορήγηση άδειας στους αναρχικούς Γιώργο Καραγιαννίδη, Φοίβο Χαρίση και Γρηγόρη Σαραφούδη που στερούνται του δικαιώματος της άδειας μέσω της τακτικής της γραφειοκρατικής παρεμπόδισης.

Φωνή Λευτεριάς
για τους πολιτικούς κρατούμενους